שאל את הרב - כללי

שאלה על תפילות בקשר לתפילן

  • כ"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב אני אומר ברכות השחר וקורא את התפלין מה הודו עד הסוף כולל תפלילת 18 מההבדל בין תילה ארוכה לתפילת מקוצרת כמו לקרוא את ברכות השכר ושמע ישראל וזהוא יש הבדל זה מתקבל בשמיים אותו הדבר אוו פחות אבקש תשובה בבקשה מהר בטלפון בהודעה אוו במייל עדיף בטלפון

תשובה

לכבוד השואל,

תפלה מקוצרת כולל ברכות השחר, ברוך שאמר, אשרי, ישתבח, כל ברכות קריאת שמע עם קריאת שמע, שמונה עשרה, תחנון, אשרי, למנצח, ובא לציון, שיר של יום, עלינו.

בלי ספק תפילה כזו מקובלת בשמים. אבל בתפלה הארוכה מקובל אצלינו שהוא פועל יותר להוריד את ההשפעות המבוקשות לעולם.

לכן אם יש לאדם את הפנאי, כדאי שיתפלל את התפלה בשלימותה.

בברכה,

רב נחום