זוגיות

חושבים על חתונה ויש התנגדות מצד ההורים שלו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום... אני בת 23 אני וחבר שלי יוצאים כבר שנה אני מבית חרדי וגם הוא מבית חרדי... שנינו חושבים על חתונה בעז"ה רק שהורים שלו מתנגדים לקשר בלי סיבה ברורה.. מצד אחד זה ההורים שלו ומצד שני זאת אני ועקרונות שלו... ולא יודעת מה לעשות האם לוותר על קשר רק בגלל ההורים?! או פשוט להילחם.. אני מפחדת להגיע למצב שנמשוך תקשר עוד ובסוף זה לא זה.. וכמו שהרבנים אומרים שעד שיחזור לעצמי זה יקח זמן ושוב לבטוח באדם אחר זה מתסכל המחשבה הזאת והחיים רצים בפנינו.. רצית לדעת מה הרב אומר מה עלי לעשות.. מה שכן זהבן בכור וההורים מצפים ליותר לדעתי אבל מבחינת רמת דת אנחנו אותו רמה... ומתחזקים ברוך השםם.. הולכת לשעורים של ערכים אבל ההורים שלו כאן זה הבעיה

תשובה

שלום וברכה

אין לוותר על הקשר בגלל ההורים שלו, אבל מאחר ואין הדברים תלויים בך, אלא בחבר שלך, בקשי ממנו שיכריע אם הוא מתכוון לציית להורים שלו, או לליבו. ואם הוא החליט להינשא לך, הרי יפה שעה אחת קודם.

כדי שהנישואין יהיו ברוגע וללא מריבה, רצוי לערב את הרב של המשפחה שישוחח עם הורים של החבר, וכך הכול על מקומו יבוא בשלום.

אם החבר לא מעוניןי להתאמץ עבור הזיוג,  ראוי להתנתק ממנו, ויפה שעה אחת קודם.

אני כולי תקווה שהעניינים יתקדמו בצורה חיובית, ושניכם תתחזקו ותקימו בית נאמן בישראל.

שבת שלום חנוכה שמח,