שבת

משגיח כשרות בשבת

  • כ"ו כסלו התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום הנני גר בחו"ל ועובד בתור משגיח כשרות של קהילתנו. שאלתי היא כזו: הציעו לי לעבוד בשבת בבית הכנסת בתור משגיח מתי שיש אירועים, בר מצווה שבת חתן וכד' רציתי לדעת אם יש ברכה בכסף הזה? סך הכל אנו זקוקים להגדיל את ההכנסה בגלל ההוצאות המרובות ובכל מקרה גם אני עובד או לא עובד אני נמצא בבית הכנסת. אני מגיע לתפילה מ7 עד תשע (יש כמה מניינים בבית הכנסת)ואז עושים קידוש ואני לומד בדרך כלל עד 11 וחצי. והעבודה עצמה היא מ10 וחצי עד 12 וחצי לערך ככה שהיא מורידה לי מצד אחד שעת לימוד אך מצד שני אני עוסק בזיכוי הרבים. אין לי מושג מה לעשות ואני די מבולבל אשמח לתשובה תודה וחג שמח ערן

תשובה

שלום וברכה

תקבל את העבודה וכמובן שכר השבת יהיה בהבלעה כהלכה ותזכה לברכה מרובה.