תפילה וברכות

באמצע תפילה

  • כ"ה כסלו התשע"ו

שאלה

אני ממש מצטערת, לא יודעת איך לנסח את השאלה גם לא יודעת את מי לשאול. אני מתפללת לבד בבית, זה רק אני והשם. לפעמים קורה מצב שיש לי גזים באמצע התפילה. מה עושים במצב כזה? ידוע לי שאסור לומר את שם השם בזמן שיש צורך בשירותים. תודה רבה ושוב סליחה.

תשובה

שלום וברכה

ניתן לשאול כל שאלה ללא חשש.

אם את באמצע התפילה את יכולה להפיח ולהפסיק מלהתפלל עד שיכלה הריח ואז להמשיך בתפילה.

אם את צריכה להתפנות באמצע התפילה יש ללכת להתפנות מלבד אם את אוחזת באמצע תפילת העמידה שניתן לסיימה אף אם באמצע הרגשת צורך חזק ליציאה לשירותים.