שאל את הרב - כללי

שירים<"=

  • כ"ה כסלו התשע"ו

שאלה

האם מותר להוריד תוכנה של שירים ולשמוע משם שירים או שזה נקרא גזל? קוראים לזה האודיקו זה תוכנה של שירים לצילצולים לפאלפון

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

אין באפשרותינו לברר יותר כעת מאשר מה שראינו  שישנם כמה הורדות מאודיקו שניתנים בפירוש כהורדה בחינם.

כמובן שניגונים שהם אסורים על פי הלכה אסור להשתמש בהם, אבל אם יש גם ניגונים כשרים הניתנים להורדה בחינם, יש צד לתלות שלחני אותם השירים כן מסכימים שישתמשו בניגון לצלצול, מכיוון שמסתמא ידעו מזה שמציעים את השירים שלהם לצלצולים בחינם, ואם לא היה נח להם היו מוחים ומורידים אותם משם.

אבל אם ידוע בפירוש שהלחן אינו נותן רשות, אין להשתמש בניגון אפילו אם אפשר להשיג אותו כהורדה בחינם. וכגון, שידוע ממה שראיונו אותו בעיתון "משפחה", שהלחן מרדכי בן דוד אינו נותן רשות להשתמש בשיריו מבלי רשותו.

 בברכה,

צוות הידברות