נשים

מלבין פני חברו

  • כ"ד כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, קראתי כאן בתשובה לשאלה איך לנהוג שאישה מושיטה יד, והבאתם את מקרה מרן עובדיה יוסף זצ"ל ברם, הדבר לא מסתדר לי עם מה שנאמר עי חזל כגון:"המלבין פני חברו אין לו חלק בעולם הבא", "והמלבין....כאילו שופך דמים, ובעיקר לפי פרשה שקארנו בשבת"נוח לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חבריו ברבים"? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כאשר אדם מסביר בנועם שהוא לא  לוחץ יד לאשה מעטמי  דת וצניעות, אף אחת לא תיעלב.

בברכה,

בימין שמואלי