בית מעל בית כנסת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול,ההורים שלי גרים מעל בית כנסת המשרת את הקהילה לימות השבוע בלבד( כי בשבת יש בית כנסת גדול אחר),הם רוצים לדעת האם מותר לגור מעל בית כנסת שהוא רק לימות השבוע? וגם ארון הקודש נמצא מתחתם באזור פינת הסלון, הם שואלים האם אסור לישון בחלק זה או גם לדרוך אסור? והאם יש הבדל מבחינה הלכתית שבית כנסת שנמצא בחדר קטן זה (לימות השבוע) נבנה לשם בית הכנסת או סתם חדר ואז עשו מזה בית כנסת?. תודה מראש שלומי

תשובה

שלום וברכה

כך כתב בשולחן ערוך אורח חיים סימן קנא´
(יב) יש ליזהר מלהשתמש בעליה שעל גבי ב"ה תשמיש קבוע של גנאי כגון לשכב שם ושאר תשמישים יש להסתפק אם מותר להשתמש שם:וכל זה דוקא בבהכ"נ קבוע שנבנה מתחלה לכך אבל בית שיחדו לאחר שנבנה לבהכ"נ מותר לשכב עליו.ומ"מ שומר נפשו ירחק מהם ובפרט במקום שהוא נגד ההיכל:

ובמשנה ברורה סימן קנא ס"ק מא

ונראה דכ"ש אם בשעה שנבנה ביהכ"נ נבנה בית דירה למעלה ממנו דמותר לדור שם דזה בודאי לא הוקדש כלל למעלה ומ"מ להשתמש שם תשמיש שהוא מגונה מאד כטינוף וכיו"ב נראה דבכל גווני אסור ועל כן אין לעשות כלל ביהכ"נ אם יש בהדירה שלמעלה ממנו דבר מגונה כזה.

בברכה - בנימין שמואלי