תפילה וברכות

תפילה בכוונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב, הרבה פעמים אני שואלת שאלות ואתה ממש עוזר לי ומעודד אותי ב"ה, בתקופה האחרונה הפסקתי להתפלל מנחה, ערבית כל הזמן שאני מתפללת הראש שלי לא בתפילות ואני בתוך ליבי אומרת למה לי להתפלל אם אני "מעופפת" בזמן התפילה, אני מרגישה שבורא עולם לא שומע אותי, קשה לי בכלל בית קטן וכו` לא יודעת מה לעשות ממה לא יודעת כאילו יש על ליבי אבן ממש סלע גדול, אשמח לשמוע תשובה

תשובה

שלום וברכה

עצם ההגשה לתפילה גם אם לא זוכים לכוון בה כראוי, מעלתה גדולה עד מאוד, ואין ערוך לחשיבות התפילה של האדם, גם אם המחשבות מתעופפפות במוחו בעת התפילה, אין בכך סיבה להפסיר להתפלל.

על האדם לעשות כל אשר ביכלתו להתפלל בכוונה ראויה, וכדאי מאוד להתבונן במחשבה שתי דקות לפני התפילה לפני מי את עומדת להתפלל, ולהתחיל להתפלל, וכאשר מגיעה מחשבה זרה אין להילחץ, מיד כשנזכרים חוזרים לכוון.

עלי והצליחי והמשיכי בתפילותייך כאשר היית רגילה עד עתה - בנימין