שבת

מנורת אוטומטית בשבת

  • כ"ג כסלו התשע"ו

שאלה

בחדר הילדים ישנה מנורה שמחוברת לחשמל וכאשר החדר חשוך היא נדלקת אוטומטית וברגע שמדליקים את האור או פותחים חלון היא נכבית לבד. מה לעשות בשבת? ואם זה כבר קרה לי שהיא נכבתה? מה הדין של חילול שבת?והתשובה על זה?

תשובה

שלום וברכה

אסור להשתמש במנורה זו מלבד אם תשאירי את החלון פתוח או סגור במשך כל השבת.

אולם אם בטעות פתחו חלון ושכחו שהחלון יכבה את האור לא עברת על איסור שבת מאחר וזה בגדר מתעסק.