שבת

האם מותר לאישה לשתות מיין ההבדלה?

  • כ"ג כסלו התשע"ו

שאלה

אם שתיתי יין בהבדלה ורק אחר כך ידעתי שאסור - יכול לקרות לי משהו?...... ואם לבנות אסור לשתות יין בהבדלה ואין מי שיבדיל להן מה הן יעשו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אמנם המנהג הוא שנשים לא שותות מיין של הבדלה (משנה ברורה סימן רצו סק"ו), אולם אם שתית בטעות, אין לך מה לדאוג, ולא תינזקי מזה כלל.

אישה שאין באפשרותה לשמוע הבדלה מאיש, יכולה וצריכה לשתות את יין ההבדלה (משנה ברורה שם ס"ק לה, וחזון עובדיה שבת חלק ב' עמוד תח).

בברכה,

הלל מאירס