שאל את הרב - כללי

בבראת האדם כתוב ויאמר אלוקים נעשה אדם בצלמנו כדמודנו וירדו בדגת הים וכו` , למה אדם מלשון יחיד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

(בפרק א`, פסוק כו`), בבראת האדם כתוב ויאמר אלוקים נעשה אדם בצלמנו כדמודנו וירדו בדגת הים וכו` , למה אדם מלשון יחיד? ולמה הכונה וירדו מלשון רבים? הייתכן שהאדם הראשון נברא זכר ונקבה גם יחד? כי פסוק אחרי זה אומר ויברא אלוקים את האדם בצלמו בצלם אלוקים ברא אותו (יחד) זכר ונקבה ברא אותם(רבים), ופרק ב` הוא ההפך מפרק א` כי (בפרק ב`,פסוק ז`) כתוב ויצר ה` אלוקים את האדם עפר מן האדמה ויפך באפו נשמת חיים ויהי האדם לנפש חיה מלשון יחיד, ורק בפסוקים (כא`,כב`) רק אז נוצרה האישה.. תודה ושתיהיה השבת עלינו לשלום.

תשובה

שלום וברכה

רמב"ן  וירדו בדגת הים - בעבור היותו זכר ונקבה אמר "וירדו" בדגת הים, לשון רבים:

ואף שהיפרדות גוף חוה מאדם הראשון היה מאוחר יותר מכל מקום כבר מתחילת הבריאה היו שני נשמות.

ואם כי בפרק א´ מוזכר עעניין בריאת האדם בכלליות, לאחר מכן התורה מפרטת בדיוק את תהליך הבריאה של נזר הבריאה

בברכה  - בנימין שמואלי