תפילה וברכות

איך אפשר להגיע לידי כוונה אמיתית בתפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכם, איך אפשר להגיע לידי כוונה אמיתית בתפילה ולא לחשוב מחשבות זרות... גם כאשר באמצע התפילה אני שמה לב שאני "חולמת" ולא מתכוונת למילים אני תופסת את עצמי וחוזרת למילים של התפילה אבל זה לא מחזיק מעמד הרבה זמן.... אין לי ספק שזה היצר הרע שמנסה להכשיל כי רק לאחרונה החלטתי בעזרת ה` להתפלל כל יום, אבל איך אפשר להתגבר עליו?! אני אשמח אם תענו לי במהרה..כי כל יום שעובר זה עוד תפילה... שבת שלום ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

הכוונה בתפילה היא מהעבודות הקשות ביותר של האדם, וההתרכזות בתפילה אכן צריכה הרבה התאמצות ומסירות נפש.

מבואר בספרים שהמחשבות הזרות בעת התפילה הם חלק מעבודת התפילה אשר בעת תפילת האדם הוא מסוגל להעלות את מחשבותיו הפסולות ולהעלותם לשורשם, כי יש לדעת שכל מחשבה של אדם יש לה שורש במרומים וכאשר חושבים דברים פסולים, הרי המחשבה רוצה לחזור לשורשה הקדוש, ובעת התפילה יש למחשבות האלו תיקון, ולכן באות המחשבות לאדם בעת התפילה, וכאשר האדם דוחה את המחשבה כדי לכוון בתפילה המחשבה מתעלה למקומה במרומים.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי