שבת

חבישת כיפה לאדם חילוני

  • כ"א כסלו התשע"ו

שאלה

שלם כבוד הרב, לגביי אדם שנמצא בהליך חזרה בתשובה, שם ציצית, מניח תפילין, מברך על המזון וכו׳..אבל עדיין לא מצליח לשמור שבת במלואה, ובגלל זה הוא לא שם כיפה כי הוא מרגיש לא נעים..האם אפשר לשים כיפה למרות שעדיין לא שומר שבת? או שזה לא ראוי?

תשובה

שלום וברכה

ילבש קסקט או מצחיה וכדו' משהו מתאים. אם אין לו, לא ימנע מחבישת כיפה והשם הטוב יתן לו את הכוחות בזכות המצווה לשמור את השבת כהלכה, לפחות ימנע מחילול שבת בפרהסיא.