חגים ומועדי השנה

האם אפשר להדליק נרות חנוכה עם נר השמש?

  • כ' כסלו התשע"ו

שאלה

האם אפשר להדליק נרות חנוכה מהשמש, זאת אומרת להדליק את השמש לברך וממנו להדליק את שאר הנרות, או שחייב בכלל נר אחר וממנו להדליק את הנרות וגם את השמש? תודה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג האשכנזים אפשר וגם נכון להדליק קודם את השמש, לברך, ואז להדליק בעזרת השמש את שאר הנרות (יעויין רמ"א אורח חיים סימן תרעג סעיף א).

אולם מנהג הספרדים להדליק את הנרות עם נר אחר (אור לציון חלק ד' עמוד רסט). וכן לפי מנהגם יש להדליק את השמש רק אחרי סיום הדלקת שאר הנרות (חזון עובדיה חנוכה עמוד קא ותורת המועדים חנוכה פרק ו סעיף נב).

בברכה,

הלל מאירס