תפילה וברכות

דיבור אחרי קריאת שמע על המיטה

  • י"ט כסלו התשע"ו

שאלה

שלום הרב!

מה יעשה אדם נשוי לאחר קריאת שמע על המיטה כאשר אחד מבני הבית מדבר עימו (אשתו, ילדיו וכו')?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש להשתדל בכל עוז שלא להפסיק בדיבור בין ברכת המפיל לשינה (יעויין רמ"א אורח חיים סימן רלט סעיף א, משנה ברורה סק"ד, ושו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן כא), ולכן אם אשתו או ילדיו וכו' מדברים איתו יש להשתדל מאוד לענות להם ברמזים מבלי להוציא הגה מפיו. אולם אם מדובר בעניין נחוץ ומוכרח לדבר כדי שיבינו אותו - מותר לדבר. ואחר כך יחזור ויקרא קריאת שמע ויישן (ראה יחוה דעת שם עמוד קיח, ד"ה ומכללם).

בברכה,

הלל מאירס