טהרת המשפחה

האם מותר לבעל לעשן סיגריה של אשתו נדה?

  • י"ט כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת אם אישה עישנה חצי סיגריה ובעלה רוצה להמשיך את שיירי הסיגריה (או להפך). האם יש לסיגריה דין מאכל או משקה? האם מותר או אסור? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יעויין בספר טהרת הבית חלק ב' (מהדורת תשע"ט עמודים קלה-קלו) שאישה נדה שעישנה חצי סיגריה, מותר לבעלה לעשן את החצי השני של הסיגריה, ואין צורך לכבות את הסיגריה ולחזור ולהדליקה כדי שהוא יעשן אחריה, כי כל שאיפה ושאיפה דבר בפני עצמו הוא (וזהו שלא כמו שפסק בשו"ת יצחק ירנן חלק ב' חלק יורה דעה סימן ו. וע"ע בשו"ת משנה הלכות חלק י"ב סימן פא שפסק, שאין לאסור, ומכל מקום המחמיר תבוא עליו ברכה).

אלא שסיים שם: ופשוט שכל האמור הוא לענין הלכות נדה, אולם לגבי עצם העישון לנשים, לא נהגו בזמן הזה הנשים בארץ ישראל לעשן כלל, ואין זה מדרכי בנות ישראל הצנועות. ועוד שידוע שהרופאים בימינו אומרים שהעישון מזיק מאוד לבריאות, ומביא לידי מחלות משונות, ומסכן את חיי האדם. ושומר נפשו ירחק מזה.

ויעויין עוד https://www.hidabroot.org/question/147594

בברכה,

הלל מאירס