שבת

שמירת שבת כהלכה

  • י"ט כסלו התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני בתשובה כבר 5 שנים,בתחילת החזרה בתשובה לא ידעתי את כל ההלכות של שמירת השבת,היום אני כבר מכירה את רוב ההלכות הבסיסיות ועדיין ככול שאני לומדת יותר הלכות אני רואה שיש הרבה דברים שאני לא מכירה,השאלה היא זה אם הקדוש ברוך הוא רוצה שנשמור שבת למה יש כל כך הרבה הלכות?,ובגלל זה אפשר בקלות לחלל שבת למה השם לא עשה את זה יותר פשוט? תודה רבה גוני.

תשובה

שלום וברכה

אמת ששמירת שבת כהלכתה לא תיתכן ללא לימוד הלכות שבת בצורה מסודרת ומדוקדקת.

אולם כאשר אדם מקבל על עצמו שמירת שבת כהלכתה ולומד הלכות שבת כדי לקיים את הלכות השבת כראוי, הקב"ה מחשיב לאדם את המצוות כאילו שמר את השבת כראוי.