נשים

כיסוי ראש ובנים צדיקים

  • י"ח כסלו התשע"ו

שאלה

ברוך השם אני מכסה את הראש כיסוי מלא כבר הרבה שנים. ראיתי בהרבה מקומות שבזכות זה זוכים בבנים צדיקים. לצערי ילדיי לא ממש מקפידים על קיום מצוות. אני לא באה בטענות כלפי השם ומתפללת יום יום שיחזרו בתשובה אבל כשאני קןראת שזה סגולה לילדים צדיקים זה מעורר אצלי תחושה לא הכי טובה. אשמח להתייחסות של הרב. תודה

תשובה

שלום וברכה

אכן מבואר בגמרא שכיסוי ראש כהלכה יש בו סגולה לזכות לילדים צדיקים אולם אין בכיסוי התחייבות שילדינו יהיו צדיקים גמורים ותסתלק מהם הבחירה לגמרי. הכיסוי מסייע לילדינו הבוחרים בטוב למנוע מהם קשיים מיוחדים ולסייע להם במלחמתם עם היצר. אבל כאשר הילד מסיבות שונות החליט להימנע ממלחמת היצר אין מונע בעדו כי הבחירה חופשית בעולם הזה.

אינני יודע אם זה קשור אילייך אבל באופן כללי כאשר שולחים את הילדי למסגרת שאינה מחנכת דיה ליראת שמיים הרי שסגולת החברה הרעה והחינוך הלא טוב גובר בוודאי על סגולה הכיסוי ראש.

מבואר בספרים שאף שיש לאדם בחירה חופשית, הרי ניתן להתפלל לבורא עולם שיקח מהאדם את הבחירה ויקרה אותו לעבודת ה', התפילות שלך מעומק הלב בוודאי יועילו ובעז"ה עוד תראי מילדייך רוב נחת דקדושה.

בברכה לרוב נחת מכל ילדייך,