אמונה

מסע לפולין ביום תשעה באב

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום, אני מתלבט אם לטוס למסע לפולין השנה. יום אחד במסע נופל על תשעה באב, ואני רוצה לשמור אותו כראוי עם בית כנסת ותפילות ואני בספק אם אני יוכל ללכת שם לבית כנסת אבל אני בטוח יצום באותו יום אם אני יהיה שמה? מה עדיף לא לטוס ולשמור את הצום כראוי עם תפילות בבית כנסת או לטוס ופשוט לצום שמה?

תשובה

שלום וברכה

תברר מה הם התוכניות לתשעה באב. האם תשעה באב יהיה יום ככל הימים ולא תהיה אפשרות להתפלל או שמתוכננת כניסה לבית הכנסת לתפילה ולאמירת קינות.