שאל את הרב - כללי

אמירת אמן ונוסח ק"ש על המיטה

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, במסגרת תהליך התחזקותי עולות מדי פעם שאלות תוך כדי תפילה, ברכה וכד' שאשמח לקבל עליהן תשובה ברורה. אחד, בסוף ק"ש על המיטה(נוסח מזרח) יש לקרוא פסוק י"ב פעמים, אך לא ברור איזה; האם "דוד מלך ישראל חי וקיים" או " בידך אפקיד רוחי, פדית אותי, השם אל אמת"? שני, האם לאחר שאני מברכת (ברכת המזון, ברכות השחר, אשר יצר וכד') ואין איתי אדם נוסף שיגיד אמן, אני יכולה לומר אמן? תודה על ההיענות ועבודת הקודש שאתם עושים!

תשובה

לכבוד השואלת,

1. ראי כאן:

http://www.faith.co.il/download/shma-sfaradi.pdf

הפסוק האחרון שנזכר הוא "בידך אפקיד רוחי, פדית אותי, השם אל אמת".

2. אין לענות אמן על ברכת עצמו אלא לברכת "בונה ירושלים" שבברכת המזון (וברכת "ישתבח" ו"השכיבינו" למנהג עדות המזרח).

בברכה,

רב נחום