חברה והשקפה

חיי החרדים, ומה עם פרנסה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לא מבין משהו אם אפשר לענות לי , שזה יהיה מישהו בעל ניסיון. ילד בן 17 לדוגמא מחליט לעבור לישיבה , הוא יוצא ממנה בגיל 20 או 23 תלוי באיזו ישיבה , אין לו כסף , מצד אחד אם הוא מתחתן , איפה הוא יגור ? מי יפרנס את הבית (בהנחה שהאישה לא תעבוד) מצד שני , אם הוא לא מתחתן , הוא ממשיך בלימודי תורה כל היום עד שהוא יתחתן ואז חזרנו לסעיף הראשון. השאלה היא מה עושים ? אז נכון יש דתיים לאומים , והחרדים הרי בעצמם אומרים שאדם לא צריך להגיע למצב שהוא לא יוכל לפרנס את המשפחה שלו ולכן אם אכן והגיע למצב הזה , הוא צריך לצאת לעבוד , עכשיו מה הדתיים הלאומים שערבתי אותם מקודם עושים , הם אומרים בואו נהיה חכמים , למה לנו בעצם לחכות שלא יהיה לנו כסף , ורק אז נתחיל לעבוד , בוא כבר נסתדר מעכשיו . הבעיה היא שלדתיים לאומים יש סיכוי גדול יותר לקרוס , הוא מתערבבים בעולם החילוני , ואכן זה כך , הם לא מקפידים קלה כבחמורה , ומה גם שבנאדם לדוגמא חוזר בתשובה או אוהב את התורה מצד אחד רוצה מאוד ללמוד תורה כל היום ומצד שני הוא צריך לפרנס את הבית. אז המצב פה הוא מאוד בעייתי למישהו יש פתרון ?

תשובה

שלום וברכה

כאשר היההודי החרדי צריך לצאת ולהתפרנס הוא לומד מהר מאוד את מה שארחים לומדים במשך שנים, וכך הוא מתפרנס בכבוד.

בברכה - בנימין שמואלי