חברה והשקפה

מה יקרה אם אוותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפעמים אני מביט בכל האנשים מסביב, וחושב לעצמי "זה לא בשבילי." אנשים רצים, באים הולכים, נהנים בוכים, סובלים, עצובים שמחים, ומתים. למה אני צריך את זה? נגיד ואני לא מוצא את עצמי בחיים הללו, שום דבר לא מדבר אלי, לא תאוות לא מצוות, לא כלום. ואני אומר לבוס, תקשיב, לא מתאים לי, אני פורש מהחיים. מה הוא יכול לומר לי? מה יקרה אתי? יש לו זכות להעמיד אותי בניסיון? מה אם חיי הם הנפלאים ביותר שיש, אבל עדיין לא מוצא בהם טעם, מה אז? יש הבדל בין אדם מיוסר לאדם שמח שהחליטו שהחיים לא שווים את זה? אם אדם שלא האמין באלוהים, היה בן אדם טוב בצורה אנושית, החליט שנימאס לו ויאללה בי, מגיע לשמיים(לאן שזה לא יהיה) ואחריו עומד גם אדם שפרש, אבל היה רשע גמור, שניהם מקבלים את אותו העונש?(אם יש עונש.) מה למשל יקרה לטרוריסטים שרצחו את ה9 יהודים? הם האמינו שהם צודקים ורצחו כופרים, אז מה יהיה איתם? כמה שאלות שמטרידות אותי, מקווה שתענו לי.

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חכמים במשנה מסכת אבות פרק ד וְאַל יַבְטִיחֲךָ יִצְרֶךָ שֶׁהַשְּׁאוֹל {הקבר - ההתאבדות} בֵית מָנוֹס לָךְ, שֶׁעַל כָּרְחֲךָ אַתָּה נוֹצָר, (וְעַל כָּרְחֲךָ אַתָּה נוֹלָד), וְעַל כָּרְחֲךָ אַתָּה חַי, וְעַל כָרְחֲךָ אַתָּה מֵת, וְעַל כָּרְחֲךָ אַתָּה עָתִיד לִתֵּן דִּין וְחֶשְׁבּוֹן לִפְנֵי מֶלֶךְ מַלְכֵי הַמְּלָכִים הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא:

בהצלחה - בנימין שמואלי