זוגיות

שלום בית או חזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשוי כ3 שנים יש לי ילד בן שנתיים ואשתי כרגע נמצאת בחודש תשיעי .אני מאוד אוהב את אשתי וחושב שהיא אישה נהדרת ואמא נהדרת אבל יש בינינו מחלוקת גדולה מאוד בקשר לדת, אני מאוד רוצה להתחזק בדת ןלהתחיל לשמור שבת אבל היא לא מוכנה לשמוע על כך ובכל פעם כשאני מעלה את הנושא העניין מתפתח לא טוב . איך אפשר לגרום לה להצטרף אלי.יש לציין שבכדי לשמור על שלום בית אני מחלל שבת ומרגיש רע מאוד עם זה.מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

חלילה לחלל שבת עקב השלום בית, אבל אין לך לכפות על אשתך כלום, למרות כל הכאב אינך יכול למנוע בעד אשתך לחלל שבת, אבל לך אסור לחלל שבת למענה.

מומלץ מאוד ללכת לסימנר של ערכים עם אשתך שבה היא תשמע ותאזין ותבין את גודל מעלת התורה ועליך לומר לה מראש שהיא אינה חייבת לקבל כלום ורק כדאי לה לשמוע ולהבין קצת את אשר עובר ברוחך. >בהצלחה - בנימין שמואלי