נשים

שמירת נגיעה בין בני דודים

  • י"ד כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני מאז ומעולם הגדרתי את עצמי כשומרת נגיעה אך מעולם לא ידעתי מאיזה חוג משפחתי צריך להתחיל לשמור נגיעה. לאחרונה התברר לי שצריך לשמור נגיעה מבני דודים. הבעיה היא שיש לי בן דוד (לא שומר מצוות) שאני מאוד קשורה אליו ואנחנו חברים טובים ותמיד כשנפגשים דבר ראשון זה חיבוק ונשיקה. איך אני מסבירה לו שאני צריכה לשמור ממנו נגיעה אחרי כל הזמן הזה מבלי שהוא יפגע?

תשובה

שלום וברכה

תאמרי לי בצורה ברורה ופשוטה לשמדת כעת שאסור לגעת בבני דודים ועל כן מכאן ואילך את מבקשת שלא יגע בך. אין כל מקום להיעלבות כאשר את מצייתת לחוקי התורה שכמובן אינם מכוונים נגדו אישית.

בהצלחה,