שאל את הרב - כללי

יהדות אתיופיה::"

  • י"ד כסלו התשע"ו

שאלה

השבוע הקשבתי לשיעור של הרב מיכאל לסרי בנוגע לפרשת "וישלח". ותוך כדי הדרשה נשאלה שאלה לגבי יהדות אתיופיה, הרב התחמק מהשאלה בתואנה שבודקים זאת עדיין. התחזקתי בדת בזכות ערוץ ההידברות במיוחד מהדרשות הברורות של הרב זמיר כהן והרב ברוך רוזנבלום. הזוגיות שלי טובה בזכות הדרשות של הרב מיכאל לסרי, אך תשובה זו אשר מעמידה בספק את יהדותי אינה גורמת לי טוב להמשך ההקשבה לדרשות של רבנים אלו. תודה לכם על ההכוונה אך הדרך של רבנים אילו כבר אינה עריבה לאוזני כמו שהייתה לפניכן. חבל שבמילה אחת הרחקתם תלמידים רבים .

תשובה

שלום וברכה

הרב עובדיה זצ"ל וכך גם הרבנות הראשית פסקה בוודאות שהאתיופים הינם יהודים לכל דבר ועניין.

לא ידוע לי מה כוונת הרב לסרי.

בברכה,

בנימין שמאולי