שאל את הרב - כללי

תגובת הידברות להאשמות מצד עובדת לשעבר

  • י"ד כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב,

לאחרונה שמעתי רכילות זולה מצד עובדת שלכם לשעבר, שהוצגה כסמנכ"לית הארגון בעבר.

אין לי פקפוק כמובן ברב זמיר כהן שליט"א, אך אשמח לקבל את התייחסותכם על מנת שאדע כיצד להשיב למקטרגים.

בתודה,

יונתן

תשובה

תגובת דובר ארגון הידברות:

ארגון "הדברות" דוחה בשאט נפש את כל הטענות המופרכות והשקריות של העובדת לשעבר.

המתלוננת (שעבדה כאחראית מכירת פרסומות, ומעולם לא שימשה כסמנכ"לית הארגון בכללותו, כפי שניסתה להציג את עצמה), שלא השכילה להבין כי מדובר בעמותה ציבורית ולא ברכושה הפרטי, דרשה לקבל לעצמה אחוזים מתרומות הציבור ולא רק ממכירת הפרסומות. מנכ"ל הארגון נהג כמובן כפי שכל תורם מצפה ממנו, דחה על הסף את דרישתה המקוממת והציע לה לגשת לבירור או להגיש תביעה בבית הדין. זהו המקור למסכת ההשמצות השקריות של העובדת לשעבר, שהוסיפה עוד ועוד כיד הדמיון.

בפסק הדין בבית דינו של הרה"ג ניסים קרליץ שליט"א, דחה בית הדין את תביעת התובעת לקבלת אחוזים מהתרומות, ואישר רק אחוזים מהכנסות המכירות שעליהם טרחה, וכפי שהנהלת הארגון הודיעה מראש כי מגיע לה שכר זה, על עבודתה כמנהלת מחלקת השיווק.

בית הדין פסק: "שכרה של התובעת הנגזר מאחוזים מוסכמים, הינו ממכירת שטחי פרסום בלבד במגאזין ובמדיה המשודרת". פסק הדין מצורף בזה מטה.

מנכ"ל הארגון פעל ופועל באופן ישר והגון, ובאחריות גדולה כלפי תורמי הארגון, בדיוק כפי שפסק בית הדין. שכן מדובר בכספי ציבור המנותבים ישירות להפצת יהדות וזיכוי הרבים, ולא למתן אחוזים לעובד זה או אחר. הידברות היא עמותה ציבורית המנוהלת בשקיפות מלאה על ידי אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, ומתוך יראת שמיים טהורה.

ריצתה של המתלוננת אל מי שידוע בקנאתו ברבני "הידברות" ובלהיטותו להכפיש רבנים ולחלל שם שמים ברבים למען כבוד עצמו, וזאת על אף ובמקביל לתביעתה בבית הדין, מלמדת רבות על אופי דבריה כנגד הארגון הקדוש שעובדיו שמים לילות כימים למען עם ישראל.

הפצת מסכת השקרים מצד העובדת לשעבר תגרור מצד הידברות תביעה בבית דין, על הוצאת דיבה וחילול כבוד שמים.

ארגון "הידברות", על כל עובדיו ומחלקותיו, לא יירתע מניסיונות הכפשה זולים, וימשיך לשרת את עם ישראל באהבה ובמסירות.