חברה והשקפה

מבולבל בין זרמים שונים של הקבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. כבר שאלתי שאלה על מיכאל לייטמן וקיבלתי עליה תשובה שסידרה לי בקצת את הראש. מאז שמעתי עוד על דרכו וחקרתי קצת באינטרנט עליו ועל הכת שלו. מאוד מבלבלת אותי העובדה שהוא הולך בדרך של ספר הזוהר , בעל הסולם והארי זכרונם לברכה, ועוד מפרש את כתביהם ומציג את דבריו כאילו זה באמת מה שהם התכוונואליו. בדרך שהוא מסביר את נושא אחרית הימים וימות המשיח , יותר קל להבין ןלהיתחבר מפני שזה יותר ראציונאלי מאשר הפירוש האמיתי של תחיית המתים וימות המשיח. למה אין היתיחסות של רבנים כמו הרב זמיר כהן ,הרב יצחק פנגר , או כל רב אחר מהידברות שיבוא ויישב את דעתי לגבי הנושא. איפה אפשר למצוא הוכחות לכך שהדברים שהוא מציג מהתורה הקדושה שלנו באמת מעוותים ?? צעירים נופלים בדרכו וחושבים שזוהי הקבלה האמיתית וזה מאוד מדאיג אותי אני מאוד מבובל מאז , אני אשמח לראות התיחסות של האתר ולמצוא תשובה שתספק אותי . תודה רבה לכם!

תשובה

שלום וברכה

הקשב להרצאות הרבנים שמנית בנושא תחית המתים וביאת המשיח ותראה איך שכל דבריהם ברורים כשמש, ובעז"ה תמצא מרגוע לנפשך. ד"ר לייטמן אינו הולך בדרך הזוהר, אלא משבש את דברי המקובלים.

בהצלחה - בנימין שמואלי