כשרות במלון+ צניעות

  • ט' אייר התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי מספר שאלות . אני בחורה שחוזרת בתשובה ונמצאת כרגע באנגליה ולאחרונה ממש התחלתי להקפיד כל כשרות המזון וכו. בעזרת השם בלי נדר אני אתארח בחג השבועות הבא עלינו לטובה במלון באנטוורפן, התקשרתי לברר מה היא הכשרות שישנה ונאמר לי ש"מהדרין" מה אוכל לאכול שם? ההורים שלי אינם חוזרים בתשובה והם קונים בשר בד"כ בהכשר של רבנות והם יהיו איתי באנטוורפן.. נורא כואב להם שאני לא אוכלת בשר(וזה כי אינני אוהבת ) , האם אני יכולה לאכול חזה עוף בכשרות של מהדרין ? והאם זה נכון שרק בבשר חייב להחמיר שזה יהיה "בד"צ" ? אני שומרת על הצניעות, אני שמה גרביון 40 דינייר .בצבע של הרגל אך בעובי שנכון בהלכה האם זה בסדר? והאם ישנה מניעה ללכת עם נעלי אצבע או סנדלים עם הגרביון? האם מותר לישון עם פיג'מה (מכנס וחולצה) ולהסתובב עימה בבית כשרק אבי ואימי נמצאים ,? ושאלה נוספת, האם אתה ממליץ לטוס לאומן שמעתי שישנם ניסים גלויים מבחורות שחוזרות משם ויש לי את האפשרות איך אין את האמצעים הכספיים הדרושים לכך האם ניתן לחכות או לעשות את כל המאמצים על מנת כן ליסוע?( אם לא עכשיו אז אולי בתאריך אחר כשיהיה לי יותר כסף בעז"ה..) תודה רבההה

תשובה

שלום וברכה
אשרייך ואשרי חלקך שזכית להתחזק ולהתעלות ולהקפיד על הכשרות ועל כל שאר המצוות.
בבית הורייך כדי למנוע מחלוקת תוכלי לאכול עוף מהדרין, בשר חייב להיות חלק בפרט לבנות ספרד, אם כתבו על האריזה שזה כשר אף לשיטת בית יוסף תוכלי לאכול אף אם אין זה בד"ץ.
בבית המלון תבקשי באנטוורפן לדבר עם המשגיח ותשאלי אותו מה מהמוצרים מהדרין ומה כשרות רגילה.
אם כאשר את לובשת גרביון 40 דנייר רואים שזה גרביון ולא חושבים שזה בשרך ממש, אין איסור.אין מניעה ללכת עם סנדל וגרביון.
מותר ללכת עם מכנס בפני אביך.
לא בוער לנסוע לאומן.
והנני בברכה