שאל את הרב - כללי

תפילה ולשון הרע

  • י"ב כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב,קראתי בספר שמירת לשון שכאשר אדם מדבר לשון הרע,תפילותיו אינן מתקבלות אצל הקב״ה.כמעט לכולם יוצא לדבר לשון הרע,ואם התפילות לא נשמעות מה טעם להתפלל?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כל אחד צריך ללמוד ולדעת הלכות לשון הרע כמו שהוא צריך לדעת את שאר ההלכות השייכים לו בכל יום ויום.

ואז, כאשר הוא מבחין על פי הלכות לשון הרע שדיבר לשון הרע, הוא חייב לעשות על זה תשובה מיד. ואם בכל פעם שמבין שדיבר לשון הרע עושה תשובה מיד אחר כך, אז אפילו למי שמורגל לזה ח"ו, כאשר יעשה תשובה בכל פעם אחר שדיבר, אין ספק שילך אותה התנהגות ותתמעט אצלו יותר ויותר. ונמצא שכאשר הוא מתקן בכל פעם אפילו את דיבוריו שטעה בהם, הרי הוא עומד לפני הקב"ה ככל אדם הכשר מישראל שהקב"ה שומע את תפילותיו.

וכאשר אדם עושה תשובה ומתחרט בכל פעם על לשון הרע שדיבר, תפילותיו מתקבלות ככל יהודי אשר מקובל אצלינו שהשם יתברך מתאוה לתפילותיו.

בברכה,

רב נחום