תפילה וברכות

ברכות התורה ושאלות שונות

  • י"ב כסלו התשע"ו

שאלה

שלום הרב, 1) האם אדם שישן ביום, דהיינו ישן צהריים, שמתעורר ורוצה להמשיך ללמוד או להתפלל צריך לברך את ברכות התורה פעם נוספת? 2) יש מצווה לקום בפני ת"ח, אני גר ליד הרב של היישוב, האם כאשר אני רואה אותו מהחלון צריך לקום בפניו או רק כאשר עובר לידי ממש, דהיינו בבית הכנסת/ מדרש...? 3) כאשר יש תבשיל על גבי הפלאטה בשבת והוא הורד ממנה לכמה דק' ניתן להחזירו כאשר הפלאטה עדיין דולקת? 4) אם קניתי דבר חדש לבית (בגד, נעליים, כלים חדשים) מברכים "שהחיינו" או "הטוב והמטיב"? קניתי כוס חדשה לקידוש האם גם על זה צריך לברך ואם כן מה...? 5) אדם שלקח על עצמו תענית 40 יום צריך לומר בתפילות שחרית ומנחה את הנוסח של "עננו" לפני שחותם "ברוך אתה השם שומע תפילה"? תודה רבה, שבע"ה נזכה ללמוד לקיים וללמד, אמן כן יהי רצון!

תשובה

שלום וברכה

1. אין צורך לברך שוב.

2. לא צריך לקום אלא כאשר הוא עובר לידך בבית המדרש.

3. לדעת מרן ניתן.

4. על בגדים מברכים שהחיינו, נעליים לא מברכים וכן לא על כלים חדשים.

5. רק בתפילת המנחה.