תפילה וברכות

מה מברכים על מרק שיש בו שקדי מרק?

  • י"א כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, מה מברכים על מרק שיש בו שקדי מרק? מה ההלכה לגבי עיקר וטפל? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם יש בשקדי מרק כמות חשובה ומרובה, יש לברך עליהם מזונות, והברכה פוטרת גם את המרק, אפילו אם הוא הרוב, אבל אם היו שקדי המרק מועטים ביותר, ועיקר כוונתו לשתיית המרק, צריך לברך אף על המרק שהכל. ובאופן כזה, נכון שיאכל או ישתה קודם המרק מין מאכל או משקה שברכתו שהכל, ויכוון לפטור את המרק.

מקורות: יעויין חזון עובדיה ברכות (עמוד קסו), והלכה ברורה (סימן רה סעיף יא).

בברכה,

הלל מאירס