נשים

יש לי אמצעי מניעה (טבעת) פעם בחודשיים מופיע כתם מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי אמצעי מניעה (טבעת) בשם מירנה- קבלת המחזור אינה חודשים או שיש סימן אחד לחודש, בעבר לקחתי לבדיקה אצל רב והוא התיר היא טען שזה דימום בגלל הטבעת משהו פימי ולא חיצוני , אך אני מצפונית בגלל שהתהליך חוזר כל חודש מקפידה לשמור 5 ימי נידה ו7 נקיים, א- בשביל המצפון וחס וחלילה לא לעבור על דיני נידה, וב- ההפקת של שמירה נידה בחיי נישואים, אתמול יום ראשון בבוקר הופיע הסימן וכרגע אני מרגישה אכשהו נקייה השאלה האים לספור עד ליום חמישי בליליה ואז לעשות הפסק טהרה,כמה ימי נידה רצוי שאני ישמור.

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע לאיזה רב פנית, אבל ברור כשמש שאכן המירנה גורם לדימומים ולכתמים האוסרים את האשה, ואין כלל שחר לדבריו של הרב אשר התיר לך את הדבר, ונס גדול היה לך שלא צייתת לדבריו.

 ולעניין שאלתך הייתי רוצה להבין יותר את עניין הסימן שאת מדבר עליו.

בברכה - בנימין שמואלי