תפילה וברכות

מה הם הדברים שאם לא כיונתי עליהם תפילתי לא יצאה-יי חובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. רציתי לשאול בתפילה שחיברו לנו חז"ל ועוד אנשים קדושים... יש הרבה מאוד קטעים ולא בהכל יוצא לי לכוון אם כן רציתי לשאול מה הם הדברים שאם לא כיונתי עליהם תפילתי לא יצאה-יי חובה? וכן מה פרוש אותם הקטעים? בברכה ובתודה מראש ה.

תשובה

שלום וברכה

חובה לכוון בברכה הראשונה של שמונה עשרה, וכן בפסוק הראשון של קריאת שמע, וכן בפסוק פותח את ידיך בשמזמור "אשרי".

אם אינך מבינה משהו בדברים הנ"ל אסביר לך הכול כרצונך.

בברכה - בנימין שמואלי