חברה והשקפה

קרי לילה!~

  • ח' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב . 1. אני חוזר בתשובה ואני שומר שבת כבר מעל שנה ומנסה להתחזק יותר ויותר. אני חייל בקרבי ולפעמים יוצא לי קרי לילה . האם מראות לא נאים שרואים וישר מסיטים את הראש נחשבים כמחשבות והרהורים? כמו בסרט שפתאום רואים מראה לא צנוע ואז מסיטים את הראש , ואז בלילה המראה הזה בא , האם זה נחשב אשמתי? כי אני לא מרגיש רגשות אשם בעניין וזה מפריע לי..אני משתדל על שמירת העיניים . אבל לפני שינה אני רואה לפעמים סרטים בטלפון ושיש מראות לא נאים אני עוצם עיניים. ושיוצא לי קרי אז אני לא מרגיש אשם כי הסטתי את הראש ולא התסכלתי במראה הלא נאה.. אשמח לעזרתך תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. כאשר אין מחשבות אסורות אין לך לחשוש מקרי כלל. אולם אסור לך לצפות בסרטים כאשר יש חשש שיהיו שם מראות אסורות. אין להשתמש באינטנט לא מסונן כלל וכלל אף בפלאפון.