שבת

חילול שבת, האם נתינת צדקה תוכל לכפר לי על כך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני שנים מספר אירחנו חברה חילונית כדי לעזור לה לשמור שבת. באותה שבת קרה שנתקלתי במתג החשמל וכיביתי אותו מהר אבל אני יודעת שהוא הגיע למצב של התחברות עשיתי את זה בטיפשות מרובה והתייסרתי על כך מאוד. האם יש אפשרות לתקן זאת, האם יש סליחה ומחילה על כך? האם נתינת צדקה תוכל לכפר לי על כך? אני אודה לכם על כל תשובה!

תשובה

שלום רב,

דעי לך שבכך שהנך כיון מתחזקת בשמירת השבת, הקב"ה סולח לך על הכל, וחלילה לך להתיסר, אדרבה עליך לשמוח שזכית כיום בת מלך. בברכה, פנחס הלוי