חברה והשקפה

גוג ומגוג(((

  • ה' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב הדיבורים והתחזיות לאחרונה על גוג ומגוג מפחידים ולפי הנבואות יגרם סבל גדול לעם ישראל. אם מבצעים דברים כמו 3 סעודות בשבת מתוך פחד להינצל מגוג ומגוג זה נחשב? איך אפשר להיפטר מהפחד על הילדים הקטנים ומחשבות קשות על מה שעלול לקרות? כאילו אין עתיד? תודה

תשובה

שלום וברכה

אמת שמבואר בדברי חכמים במסכת שבת דף קיח עמוד א : אמר רבי שמעון בן פזי אמר רבי יהושע בן לוי משום בר קפרא כל המקיים שלש סעודות בשבת ניצול משלש פורעניות מחבלו של משיח ומדינה של גיהנם וממלחמת גוג ומגוג, כך שניתן בהחלט להיות רגועים.

ראי עוד מה שנכתב כאן http://www.hidabroot.org/he/question/27677

בהצלחה,