אמונה

ביטול שידוך בגלל ירידה רוחנית

  • ב' כסלו התשע"ו

שאלה

אני חזרתי בתשובה בגיל 15 ,וכיום אני בת 19 ואני מרגישה קושי בתשובה ...מרגישה רצון לחזור בשאלה . אני בת מדרשה ואני רוצה לעזוב את המדרשה ...כי החרדים עצמם לא מתנהלים כמו שצריך ! חרדיות עם פאות וחצאיות קצרות ! אברכים עם סמארטפונים ..הייתה מישהי במדרשה שהיא בעלת תשובה כבר 10 שנים בערך שהיא פשוט הייתה קיצונית ..והייתה מעירה לי ברוב הפעמים ..ויותר הורידה לי את החשק מעולם התשובה . -מה אני יכולה לעשות ? אני מרגישה מבולבלת ..אני עכשיו גם באמצע שידוך ומרגישה אשמח לתשובה דחוף לפני שיהיה מאוחר מידי . : (צורך להוריד את השידוך בגלל שאני במגמת ירידה ..והוא במגמת עליה ..וזה לא מתאים

תשובה

שלום וברכה

כלל גדול לחיים ובפרט לבעלי תשובה אבל לא רק לבעלי תשובה.

אין כל קשר בין הדת לדתיים זאת אומרת הדת היא אמת ובורא עולם נותן התורה הוא אמת והטוב האמיתי הוא קיום התורה והתרחקות מהחטא.

אמת שלא כל מי שמכנה את עצמו דתי הוא אכן דתי ירא שמיים המדקדק במצוות, לא כל המכונה את עצמו רב הוא רב ולפעמים הוא פושע גדול וחוטא, אבל מה לך ולהם. הם לא ממש שומרי מצוות וקצת מחופשים וכי בשביל כך את תוותרי על הטוב והאמת? ילכו הם בדרכם ואת תמשיכי בדרך הקודש שלך להתקרב לבורא עולם מתוך אמת ומתוך רצון נכון וללא קשר למעשיהם של אלו הקרויים דתיים.

העיקר לבדוק שהחתן המוצע לך אינו דתי מחופש אלא חרדי אמיתי שתוכלי באמת ללכת איתו בדרך התורה והמצוות.

תעזבי את הדתיים ותתדבקי בבורא עולם ובאלו שבאמת שומרי תורה ומצוות באהבה וברצון ואוהבים את בוראם.

אשמח לסייע לך עוד,