שבת

אוכל שמחומם בשבת

  • ב' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב אני חזרתי בתשובה ברוך ה ואני גרה בבית עם שאר המשפחה שלא שומרים שבת. רציתי לשאול: הם לפעמים שמים אוכל (שהוא בושל או חומם בתנור בשבת )על הפלטה לחימום. אני יודעת שאת האוכל הזה אני לא יכולה לאכול אבל השאלה שלי היא: האם מרגע ששמים אוכל זה על הפלטה זה פוסל את כל האוכל ששמים על הפלטה אחרי? כלומר פוסל את האוכל שלי (שלא בושל בשבת או חומם בתנור בשבת) שאותו אני שמה על הפלטה עם האוכל שלהם? ויש לי עוד שאלה בקריאת שמע על המיטה ברכהמפיל שמע ישראל ווידוי וכ"ו... אפשר להגיד בלי נעליים, רק עם גרביים או יחפים? והאם אפשר להגיד אותם במיטה כששוכבים על הצד מתחת לשמיכה או בישיבה? איך נהוג להגיד? תודהרבה

תשובה

שלום וברכה

אוכל שבושל בשבת אכן אסור.

אוכל שבושל ביום שישי מותר לאכלו אף שהושם על הפלטה בשבת ואף ששמו על הפלטה מאכלים שבושלו בשבת.

אין להניח על הפלטה מרק קר אף שכבר בושל ביום שישי

קריאת שמע שעל המיטה מורת להגיד גם במיטה. את הוידוי יש לומר בעמידה וניתן לקורא את שמע אף אם יחפה.