שאל את הרב - כללי

חברים חסרי מזל

  • ל' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שני חברים טובים (זוג נשוי) חרדים חוזרי בתשובה, שיש להם את כל הבעיות שבעולם: בעיות בריאות, פרנסה, מגורים (עברו ממקום למקום 42 פעמים!), ללא ילדים, משפחה בחו"ל שלא תמיד תומכת - ועם כל זאת הם מתמידים בלימוד תורה, עושים חסד, מפרסמים גמחים באינטרנט ועוד. פשוט כואב לי הלב עליהם - מה אפשר לעשות כדי לעזור להם? אני בטוחה שהם קורעים את השמיים בתפילות אבל זה נראה לי משהו פשוט חריג. האם אפשר לקבל עזרה או ברכה מצדיק כלשהוא?

תשובה

שלום וברכה

נא לשלוח את שמותיהם ונשמח להתפלל עליהם ולברכם בכל הטוב שבעולם. אם את רוצה לעזור להם תאסי עוד כמה ידידים טובים של בני הזוג וקבלו עליכם קבלה חזקה משותפת יחד להצלחתם כגון לקבל שבת מוקדם וכדו' ובעז"ה תצליחו לרומם את קרנם מעלה מעלה.