אמונה

עיכוב נישואין ואמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ערב טוב לכבוד הרב ובכן,אני בת 30 ואוטוטו 31 רווקה. אני מרגישה שיש לי קושי בחיים ביצירת זוגיות. הייתי בקשרים עם גברים אולם זה לא ממריא לכדי נישואין. אני מאוד מאמינה שצרריך להשתדל בעניין הזה ולעשות את כל המאמצים כדי להצליח (הכוונה לדייטים, לנסות כל הזמן למרות שזה קשה ומייאש כבר), כל הסביבה שבגילי כבר נשואה עם ילדים ואילו אני עדיין תקועה עוד בשלב הפגישות, מה שמוביל אותי לשאלה: למה לאחרים העניין הנ"ל יותר קל? נכון שזו שאלה ילדותית כי באותה מידה אני יכולה לשאול למה אחד עני והשני עשיר? וכ`, ובכל זאת, הייתי רוצה לקבל תשובה שקשורה לאמונה, האם הקב"ה מנסה אותי? אני מרגישה שגם האמונה שלי בו התערערה, יש בי כעס ומרמור על הקב"ה כך שאני לא מצליחה ליצור זוגיות. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך בעניין. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בררו שיש לכך סיבה מאת ה` ואין כל ספק שמטרת ה` היא טובה ואף אם איננו מבינים את הסיבה של הבורא, הרי נדע נאמנה שסיבתו טובה. מומלץ מאוד להתחזק בדבר מסויים שקשה לך ביותר ולנסות להתגבר על היצר ובכך תזכי לישועה. בברכה - בנימין שמואלי