נשים

מצוות נשים

  • כ"ט חשון התשע"ו

שאלה

באיזו מצוות חייבות הנשים? כמו כן,מה הכוונה שאסור לגזוז ציפורניים,קראתי שמישהו כתב שקרא משהו בשולחן ערוך,מה אסור לנשים ובמה הן חייבות? כמו כן,לנשים אסור בכלל לברך עם שם ומלכות או רק איפה שכתוב?

תשובה

שלום וברכה

הנשים חייבות בכל המצוות כולם מלבד מצוות התלויות בזמן כדוגמת תפילין שמצוות התפילין אינה בכל יום כי בשבת פטורים וכדו'.

לא יודע מה הכוונה שלך שאסור לגזוז ציפרניים, רק בשבת וחג אסור לקצוץ ציפרניים ויש הנוהגים להקפיד על כך בראש חודש.

נשים מברכות את כל הברכות בשם ומלכות. בנות ספרד לא מברכות ברכות קריאת שמע וכן את ברכת ברוך שאמר וישתבח בשם ומלכות. כך גם אין בנות ספרד מברכות על תקיעת שופר ונטילת לולב ואכילה בסוכה דברים שהם פטורים מעיקר הדין.