שאל את הרב - כללי

האם הילד צריך להחליף שם

  • כ"ח חשון התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, בני היקר ליאור בן 12.5 ילד רוחני, רגיש, חכם וחריף, יש לו ראש מתמתיקאי, מצד שני לא רגוע, המורים אומרים שיש לילד פוטנציאל שלא ממומש מכיוון שבתפילה הוא לא מתפלל, בשעור מתעסק עם כל מיני חפצים, או מפטפת. ככה כל השנים. ניסינו שיטות חינוך להיות איתו קצת נוקשה, או קצת רך. מסבירים לו וגם גוערים בו. אני רוצה להגיע לשורש הבעיה של בני, אגב עשינו לו איבחון פסיכו והוא מאובחן שיש לו קשב וריכוז. השאלה שלי היא כזאת, כשעשינו לבני את הברית מילה השם הוכרז כעומרי, ולפחות 4 שבועות לאחר מכן התחילו להגיד לי שלא כדאי לקרוא לו בשם הזה מכיוון שהשם נקרא על שם מלך רשע וכו'. הלכתי לבדוק עם רב בעיר שהיה מומחה בתחום השמות בדק ואמר שאקרא לו ליאור ושאשנה במשרד הפנים. במשרד הפנים עדין לא רשמו את השם מכיוון שהיו עיצומים, ושלחתי טפסים ע"מ לשנות את השם, בת.ז של בני מצויין שמו ליאור ללא השם הקודם עומרי שהוכרז בברית. האם עליי לשם הקיים?

תשובה

שלום וברכה

האם גם הכרזתם על השם החדש בבית הכנסת? עיקר שינוי השם צריך ליעשות בבית הכנסת.