תפילה וברכות

האם צריך לומר את שם אביו או אמו בעליה תורה

  • כ"ח חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, שתי שאלות:

1. כשעולים לתורה או שעושים "מי שברך" ושואלים את שמו של האדם האם צריך לומר פלוני/ת בן/ת פלוני או פלוני/ת בן/ת פלונית?

2. מהו דינו של האדם שמדבר בביתה"כ לפני התפילה, בשעת התפילה, בחזרת הש"ץ, קריאת התורה ולאחר התפילה?

והאם מותר לומר שלום בבית הכנסת או שגם בזה ראוי להחמיר? מעוניין לדעת גם מה הנזק שנגרם עפ"י חכמת הקבלה והזוה"ק. תודה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

1. נהוג לומר את שם האב.

2. דיבור בבית הכנסת בפרט בעת התפילה הוא חמור מאוד ועל כך נאמר בשולחן ערוך שמי שמשוחח בעת חזרת הש"ץ עוונו גדול מנשוא, הכוונה היא שאין הקב"ה מאריך אפו איליו אלא מענישו מיד.

דיבור בבית הכנסת גורם שתפילות הציבור לא יתקבלו והוא מזלזל בכבוד השכינה.

לומר שלום שלא בשעת התפילה יש להקל בזמנינו.