תורה ומדע

שאלה בנוגע להרצאה בערוץ הידברות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אם אפשר להפנות את השאלה שלי לרב אברהם בן פורת אשמח מאוד לא מזמן צפיתי בהרצאה בערוץ הידברות של הרב אברהם בן פורת בנושא סוד המניע את העולם - חייב אני לציין שההרצאה פשוט מדהימה מחכימה ובטוב טעם כל הכבוד. לאחר הצפייה עלה במוחי כי יש ניגוד מסויים בין הדברים העולים מההרצאה לבין עניין השמיטות בבריאת העולם. אם אכן התורה "שלנו" שמשה רבנו קיבל מפי הגבורה בהר סיני נכתבה וקדמה גם לעולם זה וגם לכל העולמות הרוחניים העליונים לכיסא הכבוד ואפילו לעולם האצילות הרי שהיא מקפלת בתוכה את הכל כולל כל השמיטות בכל הספירות שהיו ושיהיו. איך זה עולה בקנה אחד עם העובדה שבתורה מדובר על ישראל משה אברהם וכל התהוות העולם היהדות וכל היוצא מזה בעוד שלא ידוע לנו כלל מה מהותן ומה תוכנן ותורתן של אותן שמיטות אשר קדמו לנו? והרי שכדור הארץ שלנו איכלס גם את אותן שמיטות קודמות ואיך התורה קדמה לו ולאולי תורתן של השמיטות והחיים שלפנינו? קצת מסובך... אשמח לתגובה שתיישב את הניגודים שעלו כאן. תודה רבה. אור.

תשובה

שלום וברכה

א.לפי דברי האר"י וכן ההלכה רווחת לא היו שמיטות גשמיות אלא רוחניות.

ב. התורה היתה קודם בריאת העולם, היתה ללא פיסוק האותיות ואם נניח שהיה עולם קודם לנו, היתה התורה כתובה בצורה אחרת לגמרי.

בברכה - בנימין שמואלי