שאל את הרב - כללי

רבני אמת ורבני שקר?!

  • כ"ז חשון התשע"ו

שאלה

שלום, ברוך השם יש היום המון מחזירים בתשובה כאלה ואחרים שמחזקים את הציבור, במיוחד את הרחוקים בפייסוק וביו טיוב ישנם המון רבנים כאלה, כדוגמת הרב זמיר כהן, הרב אמנון יצחק, הרב יוסי מזרחי ואחרים, שלכולם יש עשרות הרצאות על דת ותורה ב"ה אומנם הם לא קשורים אחד לשני - אבל ראיתי לארחונה שרב אחד "מלכלך" על רב אחר, אחד קורא לשני רשע ושקרן, וכו' איך ניתן לדעת מי מהרבנים הם מצד הקדושה, ושכל מעשיו לשם שמיים? כולם מדברים על תורה ומצוות ולא ברור למה למה יש כאלה מחלוקות בניהן. הרי דרך ארץ קדמה לתורה וכו. בתודה, כפיר

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע מי הוא הרב שליכלך על אחרים.

אני יכול לומר שמי שהוא בעל מחלוקת וקורא לאחרים בשמות גנאי הוא פסול וכל הפוסל במומו פוסל.