אמונה

שומרת תורה ומצוות אך לא שמה כיסוי הראש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.בת 25 נשואה באושר + ילד מקסים בן שנתיים, והשני יוולד בקרוב בעזרת ה`. בעלי ואני שומרים תורה ומיצוות אך אני לא מכסה את הראש למעט כיסוי חלקי בשבת ובחג. ניסיתי כבר פעמיים לכסות את הראש לפחות באופן חלקי גם בשאר ימות השבוע והחזקתי מעמד רק חודש ואח"כ הורדתי את הכובע. זה נורא קשה לי, למרות שאני שומעת הרצאות בנושא ומתפללת- שום דבר לא עוזר ואני מיואשת. אשמח אם תוכלו לייעץ לי, מה לעשות?! תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אל תצפי לנס.

החליטי בהחלטה אמיצה ללא פשרה שאת הולכת בכיסוי ראש מלא, ללא חשבונות אלא כדי לעשות את רצון ה` והחליטי שלפחות חצי שנה אל חושבת כלל על המעשה הזה, את הולכת בכיסוי ראש וזהו, ההחלטה החזקה הזו תעזור לך לעמוד בכך, וכאשר אכן תלכי בכיסוי ראש תקופה מסויימת, ה` יפתח את ליבך ויתן לך את הכוח להתמיד בכך.

אני שולח לך סרט קצר בגודל המעלה של כיסוי הראש, ואקווה שאכן תחילטי מיידית להתחיל לכת בכיסוי ראש, ואל תדחי זאת למחר או מחרתיים.

בהצלחה - בנימין שמואלי