האם מותר לשמוע שיעורי תורה וללמוד הלכות בלילה וגם לאחר חצות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.. יש לי כמה שאלות שאשמח מאוד אם תענו לי עליהן: 1. האם מותר לשמוע שיעורי תורה וללמוד הלכות בלילה וגם לאחר חצות? ואם לא,למה? 2. חברתי ואני חשבנו ללמוד בחברותא ולצרף אלינו עוד כמה בנות כדי לזכותן, ורציתי לדעת אם תוכל לתת לי איזושהי הצעה איך למשוך אותן לשיעורים?.. 3. אם אני מכוונת שיעור מסויים לעילוי נשמת מישהו, אני עדיין אקבל על זה שכר או שאותו שכר\זכות לימוד "עוברת" לנשמת הנפטר? תודה רבה , ישר כוח!!

תשובה

שלום וברכה

מותר למוד כל הלילה הלכות ושיעורי תורה.

טעמו ורוא כי טוב ה`, פעם אחת יבואו ובעז"ה ירגישו מיד בטוב שנמשך עליהם כתוצאה מהלימוד.

3. שכרך לא מקופח כלל.

בברכה - בנימין שמואלי