שבת

טלטול מוקצה בשבת

  • כ"ה חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. בשבתות אני הולכת לבית כנסת לשיעור תורה ולתפילות מהצהריים עד אחרי צאת שבת והבית כנסת נמצא רחוק ממני כמרחק של רבע שעה הליכה אז אני נשארת אצל חברה בנתיים בגלל שזה במשך כל היום עד מוצש ואחרי מוצש יש שיעור גם עד מאוחר. השאלה שלי היא האם מותר לי לקחת איתי ארנק קטן ולשים בו פלאפון מכובה כמובן או סיגריות שיהיה לי למוצש בגלל שזה שיעור אחרי שיעור וזה חצי שעה ללכת ולחזור עד לבית שלי והשיעור נמשך עד מאוחר?או שזה טלטול

תשובה

שלום וברכה

אסור לטלטל את הארנק והסלולרי. תוכלי לקחת את הדברים ביום שישי לפני כניסת השבת.