שאל את הרב - כללי

שאלה ביהדות

  • כ"ג חשון התשע"ו

שאלה

למה בורא עולם החליט שהגבר יותר חשוב מאישה? אנא מכם תנו לי הסבר גם על מעמד האישה בבית היהודי.

תשובה

שלום וברכה,

אין זה נכון. היהדות קובעת שהגבר והאשה למעשה משלימים זה את זה, ורק ביחד נקראים בשם "אדם". מי שאין לו אשה שתשלים אותו - אינו מסוגל לקיים את רצון ה' בשלמות, עד שאמרו חז"ל שגבר ללא אשה אינו נקרא בשם "אדם".
האשה והגבר נעשים שותפים בעבודת השם, ויחד מקיימים את התורה כנשמה אחת. ראי בבקשה תשובה בהרחבה:

ההלכה מדריכה את הגבר והאשה כיצד לקיים את התורה באופן שבו ישלימו זה את זו באופן הטוב ביותר, ללא מחלוקות וכעסים וכו'. המושג "עקרת בית" פירושו שהאשה היא "עיקר הבית". כלומר היא מקיימת את הבית היהודי, ותפקידה חשוב מאין כמותו. הבעל מצווה לאהוב את האשה ולדאוג לכל מחסורה, כך פסקו חז"ל, שהגבר מצווה לאהוב את האשה כגופו ולכבדה אף יותר מגופו. נא צפי בהרצאה זו:

בברכה,
דניאל בלס