נשים

המצווה לא תנאף.ולא תחמוד את אשת רעך

  • כ"ג חשון התשע"ו

שאלה

10 הדברות ותריג מצוות נתנו לעם ישראל 613 במספר 365 לא תעשה ו248 תעשה.נשאלת השאלה האם המצוות תופסות לגבי הגויים.להמחיש את דברי האם חלילה כשבא לך לנאוף באשה נשואה יהודית ובא לך לנאוף באשה שאינה יהודיה האם העברה היא אותה עברה ?שהרי כל הלווים וכל הכנים נתנו לעם ישראל בלבד לכן ניאוף בגויה וניאוף ביהודיה לא אחת הם.אלא שאני טועה.הכוונה כאן היא שהן נשואות כך שמצוות לא תנאף וגם מצוות לא תחמוד את אשת רעך לשווא.ומה קורה במקרה שבאה אשה ממדינה זרה לעבוד בארץ ומפתחת יחסי אישות בארץ למרות שנשואה היא בח"ול היא עצמה לא יהודיה ובעלה לא יהודי.אבל מפתחת יחסי אישות במקרה זה הגבר יהודי ברור שלא יצא מזה כלום כי בתום עבודתה תחזור למשפחתה לח"ול והסיפור יסתיים מין הסכם של סיפוק צרכים שלו ושלה.ועוד שאלה לגבי גילוי עריות האם מערכת יחסים בן דודה אלמנה לביןהבן של אחותה הוא בבחינת גילוי עריות?שאלות אלו עלו שיחות בין חברים וכול אחד הביעה את דעתו נשמח לשמוע את דעתו המנומקת של הרב.לגבי השאלה הראשונה יש חשיבות למי שעשה את הצעד הראשון כלומר לדוגמה הגברת אשה יפה ומושכת גויה הגבר רואה אותה וכרגע לא חשוב איפה ומחליט להתחיל אתה בין בשפת הים בין במסיבה בין אצל חברים והיא מתפתה והולכת אחריו....לבין שזאת היא שיוזמת ומתחילה איתו להזכיר הגברת נשואה לגוי אבל באה לעבוד בארץ לתקופה ואילו הוא יהודי.....

תשובה

שלום וברכה

איסור מוחלט לשכב עם כל אשה זרה.

איסור מיוחד לשכב עם אשה שאינה טובלת לטהרתה משקיבלה מחזור. לגויה לא מועיל טבילה.

איסור מיוחד לשכב עם אשה נכריה.

כמובן שאין כל הבדל אם הגויה מתחילה או היהודי מתחיל בכל מקרה זה איסור חמור מאוד.

איסור אשת איש אינו מוסיף איסור נוסף אצל נכריה,

בהצלחה,